Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر رایانه‌ای با گذر زمان دچار مشکل شده و ممکن است باعث به وجود آمدن دردسرهای عظیمی برای کاربر شود. رایانه‌های مک شرکتاپلهم از این قائده مستثنا نیستند. رفتار عجیب رایانه‌ی مک، کرش کردن مداوم آن، عدم عملکرد صحیح شاخص‌ها و چراغ‌های لپ‌تاپ و سر باز زدن لپ‌تاپ ازشارژ کردنبا وجود تعویض آن، تنها بخشی از دردسرهای مهمی هستند که به مشکل ایجادشده در PRAM و SMC مربوط می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

PRAM و SMC بخش‌هایی از کامپیوتر مک هستند که به‌طور معمول در پس‌زمینه‌ی سیستم و در سکوت مراقبت از رایانه را بر عهده دارندو از این‌که تمامی تنظیمات، به ویژه تنظیمات مربوط به سخت‌افزار همانند روز اول خود کار می‌کنند، مطمئنمی‌شوند.

با این حال، گاهی اوقات این تنظیمات می‌توانند مغشوش شوندو به دلایل مختلف، زنجیره‌ای از گره‌های کور نرم‌افزاری یا حتی سخت‌افزاری برای کاربر ایجاد کنند. هنگام چنین اتفاق ناگواری، کاربران اغلب می‌توانند با بازنشانی تنظیمات (Reset) دو بخش یادشده در رایانه‌ی مک، مشکلات ایجادشده را مرتفع کنند.زومیترا همراهی کنید تا نحوه‌ی انجام دقیق این کار را شرح دهیم.

نکته‌ی مهم:معمولا بازنشانی تنظیمات بخش PRAM و SMC در رایانه‌ی مک کاملا ایمن استو جای نگرانی نیست؛ با این حال نمی‌توان به‌ وجود نیامدن مشکل را با درصد اطمینان بالا تضمین کرد. بنابراین بهتر است قبل از انجام این کار، ابتدا راهکارهای پیش‌پاافتاده‌ای مانند راه‌اندازی مجدد رایانه و موارد دیگر را آزمایش کنید. همچنین باید از سیستم خود نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنید تا از خطرات احتمالی پیش‌گیری کرده باشید. با انجام این کار، تمامی تنظیمات سفارشی‌سازی شده‌ی کاربر به حالت اولیه‌ باز خواهند گشت. بنابراین ممکن است فرآیند پشتیبان‌گیری کامل از سیستم اندکی طولانی شود؛ پس لطفا صبور باشید.

بازنشانی تنظیمات PRAM یا NVRAM

بخش PRAM یا NVRAM وظیفه‌ی کنترل تنظیمات اولیه‌ را دارند که اجازه می‌دهدسیستم عامل مکدر وضعیت مناسبی باشد. این تنظیمات شامل فونت‌های آغازین سیستم، مدت‌زمان کلیک کردن، سرعت ماوس، حجم صوتی اسپیکر، پیکربندی پورت و موارد جزئی دیگر است.موارد یادشده، اغلب از منوی تنظیمات یا سایر منوهای سیستم عامل قابل تنظیم هستند؛ اما می‌توان با ریست PRAM همه‌ی این تنظیمات را به‌طور کلی به حالت اولیه بازگرداند.

حافظه‌ی یادشده قبلا با نام حافظهرمبا دستیابی پارامتری (Parameter RAM) شناخته می‌شد، اما در حال حاضر از لحاظ فنی حافظه‌ی رم غیر فرار (NVRAMM) نامیده می‌شود. در ادامه‌ی مقاله به مراحل انجام بازنشانی حافظه‌ی NVRAM خواهیم پرداخت.

گام ۱:رایانه‌ی مک را به‌طور عادی خاموش کنید.

گام ۲:آن را دوباره روشن کنید؛ اما باید هنگام شنیدن صدای مربوط به راه‌اندازی اولیه‌ی دستگاه، ۴ کلید Command ،Option ،P و R را به‌طورهم‌زمان بفشارید و پایین نگه دارید.

گام ۳:کلیدهای یادشده را تا زمان شنیدن دومین صدا پایین نگه دارید تا رایانه‌ی مک از نو راه‌اندازی شود. این عملیات نشان‌دهنده‌ی ری‌بوت حافظه‌ی NVRAMM است. حالا می‌توانید کلیدها را رها کنید.

گام ۴:وارد سیستم عامل مک شویدو پابرجا بودن مشکلات قبلی را که شما را به ستوه آورده بودند، به دقت بررسی کنید. اگر خبری از مشکلات قبل نبود؛ ری‌بوت حافظه‌ی PRAM یا NVRAMM با موفقیت انجام شده و سیستم عامل را بهبود بخشیده است. اما این راهکار همیشه کارساز نیست. در این هنگام ممکن است به جای تغییرات یادشده، شاهد یک صفحه‌ی خاکستری ماندگار باشید که هیچ عکس‌العملی به فشردن دکمه‌های کیبورد از خود نشان نمی‌دهد. این اتفاق می‌تواند به دلیل مشکلات موجود در کیبورد و سایر دستگاه‌های متصل به لپ‌تاپ رخ داده باشد. در این حین باید لوازم جانبی غیر ضروری را از سیستم جدا کنیدو از بی‌نیاز بودن کیبورد بی‌سیم به یک باتری جدیدمطمئن شوید. پس از انجام همه‌ی این کارها، دوباره باید مراحل یادشده را تکرار کنید.

بازنشانی تنظیمات بخش SMC

کلمه‌ی مخفف SMC سرنام عبارت «System Management Controller» و به معنی کنترلر مدیریت سیستم است. این بخش قطعه‌ای سخت‌افزاری است که جنبه‌های فیزیکی مهم رایانه‌ی مک را مدیریت می‌کند. از جنبه‌های فیزیکی می‌توان به تنظیمات برق، حسگرهای دمایی و شاخص‌های LED اشاره کرد. اگر با تنظیمات بخش‌های یادشده به مشکل برخورده باشید یا با خطاهای سخت‌افزاری دیگری دست و پنجه نرم می‌کنید، به احتمال بسیار قوی مشکلات بخش کنترلر مدیریت سیستم باعث چنین خطاهایی شده است. به ویژه اگر در گذشته اقدام به تنظیم و افزایش کارایی بعضی از سخت‌افزارهای رایانه‌ی مک کرده باشید؛ احتمال وقوع چنین مشکلاتی افزایش خواهد یافت. مشکلات مربوط به این بخش بسیار خطرناک هستند؛ زیرا یک اختلال کوچک الکتریکی در بخش SMC و تغییر ولتاژ جزئی آن می‌تواند باعث افزایش حرارت صعودی و بیش از حد سخت‌افزاری شودو مشکلات متعددی برای قسمت برق دستگاه پیش بیاید. خوشبختانه کاربران به راحتی می‌توانند تنظیمات بخش SMC را به حالت اولیه و کارخانه‌ای بازگردانند. انجام این کار قطعا باعث مرتفع شدن مشکلات یادشده خواهد شد. مراحل بازنشانی تنظیمات خش SMC در رایانه‌ی دسکتاپ مک و مک‌بوکاپلمتفاوت است که در ادامه‌ی مقاله، شیوه‌ی انجام این تنظیمات را به طور مجزا آموزش خواهیم داد.

رایانه‌ی رومیزی مک

گام ۱:رایانه‌ی رومیزی مک را به‌صورت عادی خاموش کنید. سپس کابل برق را از پریز دیواری جدا کنید.

گام ۲:حداقل به مدت ۱۵ ثانیه منتظر بمانید.

گام ۳:کابل برق را دوباره به پریز دیواری متصلکنیدو پس از گذشت چند ثانیه، رایانه‌ی دسکتاپ مک را به حالت معمول روشن کنید.

کار تمام است. با انجام این مراحل کنترلر SMC باید ریست شودو مشکلات موجود رفع شده باشند.

رایانه‌ی مک‌بوک

گام ۱:قابل جداسازی بودن باتری رایانه‌ی مک‌بوک خود را بررسی کنید. باتری لپ‌تاپ‌های مک‌بوک جدید قابل جدا شدن نیستندو مراحل بازنشانی تنظیمات بخش SMCC در آن‌ها کاملا متفاوت است. به همین دلیل گام دوم را به دو بخش مجزا برای رایانه‌هایمک‌بوکدارای باتری جداشدنی و جدانشدنی تقسیم کرده‌ایم.

گام ۲ (برای مک‌بوک‌هایی با باتری قابل تعویض):باتری و کابل شارژر مک‌بوک را جدا کنید. حالا فقط باید دکمه‌ی پاور رایانه‌ی مک‌بوک را به مدت ۵ ثانیه فشار دهید و پایین نگه دارید؛ با انجام این کار، تنظیمات کنترلر SMC بازنشانی خواهد شد. سپس می‌توانید باتری مک‌بوک را جایگذاری و لپ‌تاپ خود را به‌طور عادی روشن کنید.

گام ۲ (برای مک‌بوک‌هایی با باتری غیرقابل تعویض):رایانه‌ی مک‌بوک خود را به منبع برق شهری متصل و آن را به حالت عادی خاموش کنید. پس از خاموش شدن دستگاه، باید دکمه‌های Shift، Option، control و Power را از صفحه کلیدفشار دهیدو کمتر از ۲۲ ثانیه پایین نگه دارید. پس از رها کردن کلیدها، چند ثانیه منتظر بمانیدو دکمه‌ی پاور مک‌بوک را به‌منظور راه‌اندازی دستگاه فشار

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۵۳۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: حجم آب مورد نیاز برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه نیز ۶ میلیارد مترمکعب است که با توجه به تبخیر سالانه ۲ میلیارد مترمکعب و میزان ورودی آب به دریاچه، نیازمند زمان لازم و یک برنامه‌ریزی منسجم از جمله مراقبت، رصد و اجرای برنامه‌های نرم افزاری هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدصادق معتمدیان در برنامه صف اول شبکه سراسری خبر وسعت دریاچه ارومیه را در حال حاضر ۲۰۰۰ کیلومتر مربع عنوان و اظهار کرد: وسعت دریاچه ارومیه نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل ۵۶۰ کیلومتر مربع افزایش یافته و حجم آب دریاچه نیز با ۶۰۰ میلیون مترمکعب افزایش نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، به دو و نیم میلیارد مترمکعب رسیده و از لحاظ ارتفاعی نیز تراز آب ۲۰ سانتی متر افزایش یافته است.

وی در ادامه سخنان خود مشکل دریاچه ارومیه را در دو بخش تغییر اقلیم و کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما و همچنین مداخلات انسانی از جمله توسعه بخش کشاورزی و افزایش کاشت محصولات پر آب بر عنوان کرده و افزود: از سال ۱۳۷۷ شاهد روند نزولی آب دریاچه ارومیه بودیم و در مدت ۲۵ سال اخیر وضعیت دریاچه ارومیه به شکل کنونی درآمده است.

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به اجرای برنامه‌های مختلف سخت‌افزاری در دولت‌های مختلف در راستای احیای دریاچه ارومیه، گفت: در این مدت در حوزه نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه کوتاهی شده و ما شاهد افزایش ۱۴۰ هزار هکتاری باغات حوضه آبریز دریاچه ارومیه هستیم و این مسئله موجب افزایش روند مصرف آب کشاورزی در این حوضه شده است.

معتمدیان با اشاره به حجم مصرف آب در برخی از محصولات پرآب بر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، عنوان کرد: مصرف آب باغات سیب و محصولات چغندرقند و یونجه ۵۷ درصد از آب کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه است و این مسئله ضرورت استفاده از محصولات جایگزین از جمله محصولات کم آب بر و تغییر الگوی کشت را در این حوضه افزایش می‌دهد.

وی رویکرد اصلی ستاد احیای دریاچه ارومیه را اجرای برنامه‌های نرم‌افزاری و تغییر الگوی کشت عنوان کرده و ادامه داد: علیرغم وجود مشکلات موجود در این مسیر از جمله ۷۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز، با تاکید رئیس جمهور و مخبر رئیس کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، در کنار تأمین معیشت مردم الگوی مناسب مدیریت مصرف آب در این حوضه طراحی و اجرا می‌شود.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در ادامه با قدردانی از تلاش دولت‌های گذشته در اجرای پروژه‌های مختلف سخت‌افزاری احیای دریاچه، تصریح کرد: با نگاه ویژه دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور و با اختصاص اعتبارات مورد نیاز، بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام احیای دریاچه ارومیه در این دولت به پایان رسیده و هر سه ماه شاهد افتتاح و بهره‌برداری از یکی از پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه هستیم.

معتمدیان افتتاح تونل انتقال آب از کانی‌سیب را یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه عنوان کرده و گفت: با عزم جدی دولت و به ویژه وزارت نیرو و پیگیری‌های انجام شده و تأمین اعتبارات مورد نیاز، این پروژه به دست رئیس جمهور محترم در ۵ اسفند ماه ۱۴۰۱ به بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به رهاسازی آب از پشت سدهای استان در راستای احیای دریاچه ارومیه افزود: در کنار انتقال ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب از کانی‌سیب، از آذر ماه سال گذشته بر اساس مطالعات و برآوردهای انجام شده، حق‌آبه دریاچه ارومیه از پشت سدهای مهاباد، بوکان، تکاب و چراغ ویس سقز به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده است.

معتمدیان با اشاره به اینکه در حال حاضر روزانه حدود ۳۰ میلیون متر مکعب از طریق رهاسازی آب، به دریاچه ارومیه آب هدایت می‌شود و این روند تا دو هفته آینده ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: با توجه به بارش‌های اخیر، پیش بینی می‌شود حجم آب دریاچه ارومیه تا ۳ میلیارد متر مکعب افزایش یابد.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده در ستاد دریاچه ارومیه برای هدایت یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب حق‌آبه از طریق رهاسازی آب از سدهای حوضه آبریز دریاچه و همچنین رودخانه‌های فاقد سد بود که خوشبختانه این میزان به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب نیز افزایش یافته و این نشان از اثرات مدیریتی و کنترل‌های لازم در روند رهاسازی و انتقال آب به دریاچه ارومیه و مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی است.

معتمدیان گفت: در حوزه سخت‌افزاری پروژه نیمه تمام خط انتقال بادین‌آباد به طول چهار و نیم کیلومتر در راستای انتقال ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب به پشت سد کانی‌سیب و انتقال از طریق تونل به دریاچه که با تلاش‌های شبانه‌روزی در حال اجراست و پیش بینی می‌شود تا پایان اردیبهشت ماه به اتمام می‌رسد.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با قدردانی از حمایت‌های رئیس جمهور از مطالبه ملی احیای دریاچه، گفت: در دولت سیزدهم با حمایت ریاست جمهوری و تعامل و همکاری وزارتخانه‌ها و تمامی دستگاه‌های متولی، روند احیای دریاچه ارومیه با جدیت دنبال شده است.

معتمدیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه حق‌آبه تالاب‌های دریاچه ارومیه در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۵ میلیون مترمکعب تعیین شده بود، افزود: تاکنون ۹۰ میلیون مترمکعب آب از سدها به سمت تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه هدایت شده و این مسئله موجب تثبیت و احیای این تالاب شد.

وی همچنین با بیان اینکه شرایط خوب دریاچه ارومیه و تالاب‌ها، نشاط اجتماعی را برای جامعه به ارمغان آورده، خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن، آثار خوب زیست محیطی و میزبانی از صدها هزار پرنده مهاجر را فراهم کرده است.

معتمدیان به استقبال گردشگران نوروزی و مسافران از بهبود شرایط دریاچه ارومیه نیز اشاره کرده و یادآور شد: با همکاری دستگاه‌های مختلف در راستای اجرای برنامه‌های فرهنگی احیای دریاچه ارومیه، اخیراً برنامه باشکوهی در ساحل دریاچه برگزار شد که با استقبال بی نظیر مردم روبرو شد و این مسئله علاقه ویژه مردم به دریاچه ارومیه را نشان داد.

وی همچنین با بیان اینکه برای احیای کامل دریاچه ارومیه حجم آب آن باید به ۱۴ میلیارد مترمکعب برسد، اضافه کرد: حجم آب مورد نیاز برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه نیز ۶ میلیارد مترمکعب است که با توجه به تبخیر سالانه ۲ میلیارد مترمکعب و میزان ورودی آب به دریاچه، نیازمند زمان لازم و یک برنامه‌ریزی منسجم از جمله مراقبت، رصد و اجرای برنامه‌های نرم افزاری هستیم.

معتمدیان در ادامه با اشاره به رویکردهای نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه در کنار اهمیت صیانت و ارتقای معیشت مردم، افزود: در راستای تغییر الگوی کشت در شمال آذربایجان‌غربی، طرح ۳ هزار هکتاری کاشت درختان کم آب‌بر پسته و گردو اجرا شده است و این طرح می‌تواند به عنوان یک طرح نمونه در جایگزینی کاشت درختان گردو و پسته به جای درختان سیب در راستای افزایش درآمد کشاورزان و کاهش آب مصرفی در حوزه کشاورزی به باغداران معرفی شود.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر مردمی‌سازی امور نیز اشاره کرده و یادآور شد: همراهی مردم در اجرای سیاست‌هایی چون تغییر الگوی کشت، نیازمند تبیین برنامه‌ها و آگاهی مردم با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها بویژه صدا و سیما و شبکه‌های اجتماعی است.

معتمدیان همچنین با اشاره به اختصاص ۶ هزار میلیارد تومان برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم، افزود: در کنار اجرای طرح کشت جایگزین، استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری و تداوم نهضت گلخانه‌ای نیز در خصوص احیای دریاچه ارومیه با جدیت دنبال می‌شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه مردم نقش اصلی را در حوزه نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه دارند، تصریح کرد: مردم منطقه در کنار همراهی برای اجرای طرح تغییر الگوی کشت که افزایش درآمد را نیز به دنبال خواهد داشت، با جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز از حق‌آبه دریاچه ارومیه، همکاری لازم را با دستگاه‌های مربوطه داشته باشند.

کد خبر 751238

دیگر خبرها

  • موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • رئیسی: موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • رئیسی: «وعده صادق» از نقاط عطف اجماع‌ساز میان مردم بود | انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم
  • رئیسی: انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم/ موشک جواب موشک است
  • افزایش ۲۰ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه
  • اسب تروجان
  • خسارت ۴۹۰ میلیارد تومانی سیل به بخش دُرُح سربیشه
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد
  • ۲۰ اثر به اختتامیه رویداد بازی‌آرا رسید/ معرفی ظرفیت‌های خوب بازی‌های رایانه‌ای به سبد خانوار
  • گل گهر 0-0 شمس آذر قزوین؛ بازگشت لیگ برتر به تنظیمات کارخانه!